Grupa 6 - Terenski dio
Index članka
Grupa 6
Terenski dio
Obrada podataka
Sve Stranice

Terenski dio

Korišten instrumentarij:

  • Totalna stanica Topcon GTS-105N ( 6H 0407) 
  • Stativ
  • Prizma (2,40m)
  • Mjerna vrpca (50 m)

Opis:

Kako se radilo sa totalnom stanicom bilo je potrebno naći dvije poznate točke po koordinatama (GPS 1070 i GPS 1106). Točka 1106 na križanju ulica Kralja Zvonimira i Alojzje Stepinca, te točka 1070 na križanju ulica Kralja Zvonimira i Ivana Gundulića sa koje su se započeli izbacivati dodatni poligoni potrebni za snimanje detaljnih točaka.

Za prvo područje postavljeno je 13 novih poligona zbog guste izgrađenosti na parcelama. Radna grupa  73 završena je treći dan, te je tada dodijeljena nova radna grupa 74, za koju je izbačeno još 9 poligona.

Na terenu je postojala podjela na više grupa radi efikasnijeg rada. Dok bi dvije osobe mjerile frontove i prikupljale podatke o vlasnicima, drugi bi snimali totalnom stanicom i to jedna osoba na instrumentu, jedna na prizmi i jedna bi vodila skicu.

Svaki radni dan bi se po povratku sa terena prebacivalo podatke s uređaja na prenosive medije, pregledalo prikupljene podatke i slagale prezentacije. Svrha prezentacija je bila praćenje napravljenog posla i eventualno konzultiranje s mentorima ukoliko bi se naišlo na probleme na terenu.