Geofoto

Stručna  praksa u Novskoj izvedena je u zajedničkoj organizaciji Geodetskog fakulteta i tvrtke Geofoto d.o.o. iz Zagreba. Geofoto d.o.o. hrvatska je tvrtka koja se bavi fotogrametrijsko - geoinformatičko - kartografsko - katastarskim djelatnostima.

 

 

 

 Tvrtka je s radom započela 1. rujna 1993. godine te, uz sjedište tvrtke u Zagrebu, postoje i tvrtke u Londonu (Geofoto London), La Pazu (Geofoto Latinoamerica), Oslu (Geofoto Scandinavia), Orašju (Geofoto BiH) i Beogradu (Geofoto Beograd), podružnice u Osijeku i Dubaiju te sestrinske tvrtke Geofoto - International i InfoMax u Zagrebu.

Glavne djelatnosti su aerofotogrametrijsko snimanje, digitalna fotogrametrija, katastarska izmjera, izrada topografskih i katastarskih baza podataka, dizajn i kreiranje geoinformatičkih sustava i rješenja te digitalna kartografija.

U Europi, uz hrvatske državne institucije (Državna geodetska uprava, Ministarstvo obrane, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva...) tvrtka radi i za strane vlade (Albanija, Švicarska, Bjelorusija, Ukrajina, Mađarska, Italija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Norveška...), gradska poglavarstva (Grad Zagreb, Grad Rijeka i dr.), tvrtke i agencije (Hrvatski centar za razminiranje, Hrvatske ceste, PlinaCRO, INA, JANAF) te druge naručitelje.

U tvrtki Geofoto radi 110 visokoobrazovanih i specijalistički osposobljenih djelatnika na najsuvremenijoj opremi. Tvrtka je član mnogih društava i udruga, poput EUROGI-ja, Britanskog kartografskog društva, Hrvatskog geodetskog društva, Hrvatskog kartografskog društva, ISPRS Sekcije za fotogrametriju, daljinska istraživanja i geoinformatiku, Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu, Hrvatskog zavoda za norme, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i dr.